FANDOM


Neko vreme već isražujem razmak između dešavanja važnih događaja u istoriji šinobi sveta i došao sam do sledećeg zaključka. Većina vremenskih odrednica je definisana kroz radnju, dok sam neke određivao na osnovu računanja i sličnih metoda. Podaci koji su izračunati nisu 100% potvrđeno ispravni ali su sigurno približni onome što je tačno.

Legenda

Legenda
Skraćenica Značenje
p.p.r. pre početka radnje
n.p.r.

nakon početka radnje

Hronologija

Događaj

Udaljenost od početka radnje Do zaključka sam došao na osnovu
Osnivanje Konohe 61 godina p.p.r. INFORMACIJA NIJE 100% TAČNA: Dok je bio član tima Tobirama, Hiruzen je izgledao kao da ima 10 godina. Moje lično mišljenje je da je Konoha osnovana barem 2 godine ranije. Dakle ako odzmemo Hiruzenovih 8 godina od njegovih 69 tokom Oročimaruove Invazije dobijamo vremensku razliku od 61 godine.
I Svetski Šinobi Rat 39 godina p.p.r. Rečeno je da se I Svetski Šinobi Rat dogodio 20 godina pre II Svetskog Šinobi Rata, tako da je vremenska razlika između njega i početka radnje 39 godina.
II Svetski Šinobi Rat 19 godina p.p.r. Tokom II Svetskog Šinobi Rata, Nagato, Jahiko i Konan izgledaju kao da imaju 12 godina. Ako je Tokom Peinove invazije Nagato imao 35 godina onda je vremenska razlika ta dva događaja 23 godina. Ako razliku posmatramo u odnosu na početak radnje onda se događaj dogodio 19 godina ranije.
III Svetski Šinobi Rat 14 godina p.p.r. Na početku III Svetskog Šinobi Rata i svog unapređenja u rang džonina, Kakaši je imao 12 godina. Dakle ako to uduzmemo od njegovih 26 godina na početku radne dobijamo vremensku razliku od 14 godina.
Kuramin napad na Selo Lišća 12 godina p.p.r. Tokom Kuraminog napada na Selo Lišća, Naruto je rođen kao sin Minata Namikazea i Kušine Uzumaki. Ako je na početku prvog dela imao 12 godina, onda je vremenska razlika 12 godina.
Oročimaruov beg iz Sela Lišća 10 godina p.p.r. Tokom svoje borbe sa Hiruzenom u prvom delu, Oročimaru je direktno naglasio da je prošlo 10 godina od kako je napustio Selo Lišća.
Hjuga Incident 9 godina p.p.r. Tokom Hjuga incidenta, Nedži je imao četiri godine. Ako je tokom Čunin Ispita imao 13 godina, onda je vremenska razlika 9.
Masakr Učiha klana 5 godina p.p.r. Tokom Masakra Učiha klana, Saske je imao 7 godina. Ako je na početku prvog dela imao 12 godina, onda je vremenska razlika 5 godine.
Oročimaruova invazija na Selo Lišća početak radnje Radnja Naruto animea počinje početkom prvog dela. Čunin Ispit odnosno Oročimaruova invazija dešavaju se nekoliko meseci nakon početka prvog dela.
Peinova invazija na Selo Lišća 4 godina n.p.r. Tokom svog razgovora sa Minatom u svojoj podsvesti, Naruto je svom ocu na pitanje koliko ima godina odgovorio da ima 16. S toga se zaključuje da je vremenska razlika 4 godine.
IV Šinobi Svetski Rat 4 godina n.p.r. IV Šinobi Svetski Rat se desio ne tako dugo po završetku Peinove Invazije. S obzirom da je Naruto tek na kraju rata napunio 17 godina, zaključuje se da su se oba događaja desila iste godine
Kage Samit povodom raspadanja Meseca 6 godina p.p.r. Potvrđeno je da se Kage Samit povodom raspadanja Meseca, kao i radnja Poslednjeg: Naruto Filma, odvijaju 2 godine po završetku IV Svetskog Šinobi Rata, tako da je vremesnka razlika do početka radnje 6.
Narutovo proglašenje za Sedmog Hokagea 18/19 godina n.p.r. INFORMACIJA NIJE 100% TAČNA: Tokom Čunin Ispita u seli lišća, Boruto izgleda kao da ima 12 godina. Predpostavlja se da je Naruto postao Hokage barem godinu dana ranije , mada je moguće da je poziciju preuzeo iste godine. Dakle, ako oduzmemo Borutovih 12 godina, zatim još 1 godinu za Hinatinu trudnoću,a zatim još 6 godina do početka radnje dobijamo vremensku razliku 19, ili 18 u slučaju da je Naruto poziciju preuzeo godinu dana pre Čunin Ispita.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.