FANDOM


Rok Li
[[

Rock Lee 1.png

4456235-rock lee shippuden.jpg

Rock Lee (epilogue).png

|250px]]
Li u prvom i drugom delu

Ime na japanskom

(ロック・リー, Rokku Rī)

Pol

Muški

Broj godina

Deo I: 13-14 Deo II: 16-17

Visina

Deo I: 158.5 cm-162.1 cm Deo II: 172 cm

Težina

Deo I: 46.6 kg-47.5 kg Deo II: 54.7 kg

Krvna Grupa

A

Kekei Genkai

N/A

Klasa

N/A

Pripadnost

selo Lista

Nindža Rank

Deo I: Genin
Deo II: Čunin


Rok li je jedan od glavnih likova u mangi i animeu, on je čunin ranga iz sela skrivenog u lišću i član Tima Gaj.

Pozadina

Main-qimg-95def0d98c843701c78f3f72973b82d5.jpg

Li i Moćni Gaj

Tumblr nemdh2ah5l1t08cr2o1 500.png

Li i njegov Sin

Za vreme dok je bio student na nindža akademiji, Li je prikazan bez imalo talenta za nindžicu i gendžicu, zato se fokusirao samo na svoj taidžicu. Zbog ovoga je često bio ismevan od svojih vršnjaka.

09d515b0a7a217859e944b62f2e7aa1c.jpg

Li potresen zbog pogibije Nedžija.

Kada je Li maturirao na nindža akademiji bio je smešten u timu sa Tenten i Nedži Hjugom. Tokom njihovog prvog sastanka, Li je rekao da će postati moćan nindža bez upotrebe nindžicua i gendžicua, iako mu se Nedži posmevao, njihov sensej Gaj je verovao u Lia i naučio ga mnogim moćnim taidžicu tehnikama.

Ličnost

Lee`s dream.png

Liev san

Kada je došao na nindža akademiju Li je shvatio da nije u stanju da koristi neke nindza tehnike. Rezultat toga bio je pocetak konstantnog i teškog treniranja kako bi mogao parirati talentovanijim borcima. Posle završene akademije Li se pridružio Gajevom timu zajedno sa Ten Ten i Nedzijem Hjugom. Gaj je bio Lijeva inspiracija i uzor kako da postane pravi nindža, a i sam Gaj je uživao trenirajući Lija.

Sposobnosti

Latest7o7o7oo7.png

Liev pun izgled

Li nema talenta za nindžicu i gendžicu i ne može da ih koristi. Li je verovao da može postati veoma poznat nindža koristeći samo taidžicu, iako je imao veoma malo talenta za to, Gaj je počeo da ga uči moćnim taidžicu tehnikama.
Li3kapije.jpg

Li otvara treću kapiju.

Savladavši tehnike koje ga je sensei učio, Li je postao jedan od najvećih taidžicu majstora. Li je veoma brz, za vreme njegove borbe sa Saskeom čak i sa Šaringanom Saske nije uspeo da isprati Lijeve pokrete. Rok lijeva preva brzina se vidi kada sa nogu skida svoje tegove, dobio je veliku brzinu da čak ni Garin pesak nije uspeo da ga isprati.

Lijev senei, Gaj ga je naučio da otvori pet od ukupno osam kapija čakre. Zbog otvaranja samo jedne kapije dovodi do stradanja mišića sensei mu je naredio da samo tehniku može da koristi kada je u opasnosti ili kada želi da zaštiti nekog dragog.

Li postaje neverovatno jak kad se napije (stil pijane pesnice)

Statovi

Knjiga podataka Nindžicu Tajdžicu Gendžicu Inteligencija Jačina Brzina Čakra Znakovi Rukama Ukupno
Prva 0.5 3.5 0.5 1.5 3 4 3 1 17
Druga 0.5 4 0.5 1.5 3.5 4 3 1 18
Treća 0.5 5 1 2 5 5 3.5 1 22

Pregled priče

Rok li se prvi put pojavljuje za vreme čunin ispiti, kada se suočio pre ispita sa Narutom i Saskeom i lako ih pobedio. Za vreme drugod dela ispita, u šumi smrti se porio sa geninima zvuka i zahvaljujući njihovom timskom radu, Rok Li je izgubio. U preliminarnom ispitu se borio sa Garom, posle dosta duge i teške borbe, Li je ponovo izgubio i rečeno mu je da nikad više neće moći da bude nindža. Iako mu je rečeno da će se oporaviti, ali da nikad neće moći da postane nindža, Cunade je uspela da ga izleči pomoću svoje medicinske tehnike i proučavanja Lijevog tela. Tokom potrage sa Saskeom, Li se suočio sa najačim nindžom iz petorke zvuka, Kimimarom. Li bi verovatno poginuo, da u bornu nije ušao, genin iz sela peska, Gara. Li i Gara su potom zajedno stupili u oirbu sa Kimimarom i pobedili ga zbog Kimimarove bolesti.
Latestllll.liii.png

Li u II Delu.

U drugom delu, posle Narutovog povratka u selo, Li se zajedno sa svojim timom suočio sa Kisameom i zajedničkim snaga su ga pobedili. Posle uklanjanja barijere oko Akackijeve baze, borio se protiv svog klona. Rok li nije učestvovao u odbrani sela od invazije jer je bio na misiji. Za vreme samita pet kagea, bio je Sakurina pratnja do zemlje gvožđa i jedan je od nindža Konohe 11 koji su joj pomogli da pronađe Saskea. U ratu, Li je smeštem u treću diviziju i borio se protiv oživljenih mačevalaca magle, a posle je viđen kako trči ka mestu gde su se suočili Tobi i Naruto.

Zanimljivosti

  • Rok Lijeva struktura je bazirana na Brus Lijevomm. Obojica dele slično ime i rodjeni su na isti datum.
  • Rok Lijev način borbe u kom se napije sakea i bori pijan je baziran na stilu Kung Fua, osam pijanih bogova, iz filma Džeki Čena, u kom Džeki uči od starog majstora Kung Fua, koji ga uči ovom stilu.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.