FANDOM


Obito Učiha

Obito Uchiha2

Xa1AnL1

(うちはオビト, Uchiha Obito)
Tobi (トビ, Tobi)
Madara Učiha (うちはマダラ, Uchiha Madara)
Maskirani Čovek (仮面の男, Kamen no Otoko)
Spasitelj (救世主, Kyūseishu)
Pojavljivanje
Manga Poglavlje #239
Anime Naruto epizoda #32
Novela Naruto Džinrajden: Dan vučijeg zavijanja
Film Put do nindže: Naruto film
Igrica Naruto: Sukob Nindži
Pojavljivanje Anime, Manga, Novela, Igrica, Film
Informacije
Datum rođenja Februar 10
Pol Muški
Status Mrtav
Broj godina Deo I: 13
Deo II: 31
Visina Deo I: 154.2 cm
Deo II:175 cm-182 cm
Težina Deo I: 44.5 kg
Deo II: 55.9 kg-70.3 kg
Krvna grupa O
Kekei Genkai Sharingan Triple.svg Šaringan
Mangeky Sharingan Kakashi.svg Mangekjo Šaringan
Rinnegan.svg Rinegan
Nature Icon Wood.svg Drveni Stil
Okupacija Vođa Akacukija
Tajni vođa sela Magle
Prebivalište Konohagakure Symbol.svg Selo Lišća
25 Selo Magle
Partner Madara Učiha
Deidara
Zecu
Klan Latestfggh Učiha Klan
Rank
Nindža rank Deo I: Čunin
Registracija 010886
Položio/la akademiju sa 9 god.
Završio/la čunin ispite sa 11 god.
Porodica
Obitova Baba (Baba)


Obito Učiha (うちはオビト, Uchiha Obito) je jedan od glavnih negadivaca anime i manga Naruto. Posle svoje navodne pogibije, tokom Trećeg šinobi svetskog rata, Obito biva spasen od strane ostarelog Madare Učihe i postaje njegov učenik. Potom, po mogućstvu posle Madarine smrti, on uzima ime Tobi i postaje odgovoran za nekoliko velikih zločina, kao što su napad Devetorepe lisice i kontrolisanje Mizukagea Jagure. Kasnije postaje vodja kriminalne organizavije Akacki, a vremenom počinje da se predstavlja kao Madara Učiha.

Pozadina

Team Minato

Obito sa članovima Tima Minato

Kada je maturirao na akademiji, bio je smešten u tim koji je predvodio Minato zajedno sa Rin i Kakašijem. Za vreme čunin ispita, eliminisan je u trećoj Rundi od Maito Gaja, koga je Kakaši kasnije pobedio i postao čunin, Ljubomoran na njega, Obito je nastavio da vredno trenira i uspeo da postane takođe čunin.

Obito 3

Obito pošto je na njega pala stena.

Za vreme trećeg rata, timu Minato je dodeljena misija da uništi Kanabi most. Vodja tima, Minato je Kakšiju dao vodjstvo, dok on ode da pomogne ostalim nindžama na frontu. Dok su išli ka mostu, Rin je kidnapovana, a Kakaši je istakao da je misija na prvom mestu i da prvo nju treba da završe pre spasavanja Rin. Obito je udario Kakšija i rekao mu "onaj ko prekrši naređenje je ološ, ali onaj ko izda svoje prijatelje je gori od ološi" i potom se razilaze.

Kada je Obito našao Rin stupio je u borbu sa Taisekiem, u medjuvremenu Kakaši menja svoje misli i dolazi taman na vreme da spase Obita. U borbi Taiseki uništava jedno Kakašijevo oko, a Obito budi svoj Šaringan i ubija Taisekia. Potom se njih dvojica suočavaju sa drugim džoninom iz sela kamena, Kakom i pošto su Obito i Kakaši izbavili Rin, Kako koristi svoju tehniku da obruši pećinu u kojoj se nalazio tim Minato. Dok stene padaju, Obito se podmeće umesto Kakašije i stena je celu njegovu desnu stranu zdrobila. Potom Obito moli

Madara saves Obito

Madara pronalazi Obito

Rin da njegov Šaringan da Kakašiju kao poklon jer je postao džonin. Kakaši potom koristi svoj usavršeni Čidori da ubije Kakoa. Dolazak novih nindži iz sela kamena, prouzrokovalo je da se pećina još jednom obruši, a Kakaši i Rin su primorani da Obita ostave u pećini da bi se izbavili. Na samrti Obito razmišlja o svojim prijateljima i žali jer nije uspeo da razvije bolje prijateljstvo sa njima. Posle nesreće, prilikom spašavanja Rin, Obitoa je našao ostareli Madara Učiha. Obito je prvo pomislio da je Madara šinigami(japanski bog smrti), ipak Madara je otkrio svoj identitet, ali Obito nije verovao i pokušao je da ode iako teško povredjen. Madara govori Obitou da će se on ipak vratiti i da će mu stvarno zahvaljivati.

U nameri da ode, Obitou je pomogao klon Zetsua sa spiralnim licem. On mu je takodje rekao da su Kakaši i Rin u opasnosti. Obito stiže na mesto borbe i otkriva da je Rin namerno naletela na Kakašijev Čidori, kako bi spasila selo. Besan Obito ubija sve ANBU i Džonine Sela magle koji su napali Kakašija i Rin. Potom prolazi pored onesvešćenog Kakašija i drži Rinino telo,obećavši joj da će stvoriti svet u kom će ona biti živa.

Obito and zetsu

Obito i Zecu na misiji da pronađu Nagata

Kao što je Madara rekao, Obito se vratio.Posle traume koju je doživeo, Obito pristaje da pomogne Madari. Madar je kasnije Obitou otkrio tajne o Mudracu šest staza, kao i jin jan stilu,Učiha tajnim tehnikama i Tehnikama Mudraca šest staza. Obito je na neki način razvio mržnu prema Sendžu klanu i bilo kome povezanom sa njima . Madara je sa Obitoom razvio plan da ožive Desetorepu zver. Pre Madarine smrti, Obito nalazi Nagatoa. Po Zetsuu, Madara je Nagatou dao Rinegan, dok je bio dete, koji se kod Madare razvio od Šaringana, a da Nagato toga nije bio ni svestan. Plan je bio da Nagato iskoristi Rinegan da oživi Madaru i da oni zajedno ožive Desetorepu zver, dok bi Obito pre oživljavanja Madare obavio potrebne pripreme.

Ličnost

  • Obitova ratna maska.
  • Obitova spiralna maska.
  • Obitova plamena maska.

Obito

Obito je konstantno kasnio jer je često na putu pomagao starim gospođama nosivši im prtljag. Obito je bio tvrtoglav, a za razliku od Kakašija koji se strogo držao pravila on bi radije kao i Sakumo spasio prijatelja nego završio misiju. Često je lagao kako bi se izvukao iz neprijatnih situacija. On je gajio osećanja prema Rin, ali joj to nikad nije priznao. Njegov najveci rival je bio Kakasi.

Tobi

Tobi je vrlo drzak, voli da vredja vrlo moćne šinobije i da ih ismeva. Takodje majstor je prevare, obnae i izuzetno dobar glumac uspevši da glumi budalu pred Deidarom i ostalim članovima Akackija, potom da se predstavi kao Madara Učiha, što je još jedna u nizu njegovih predstava. Takodje Tobijev vrhunac nindža veština obmane je činjenica da je okrenuo Saskea Učihu protiv svog rodjenog sela i pretvorio ga u svog piona.

Pregled Priče

Deo I

Viđen je u sećanjima Trećeg Hokagea na svojoj samrti, to je bila 72. epizoda.

Deo II

Ovog puta Obito se stvarno prikazuje ali pod alijasom Tobi i kao član Akackija. Prvi put je viđen sa Zecuom nakon Sasorijeve smrti kako traži njegov prsten. Obito se u početku drugog serijala ponašao veoma detinjasto i glupo što je jako nerviralo njegovog Akacki partnera Deidaru, i zato bi ga Deidara neki put veoma jako udario da bi on odleteo. Posle Deidarine smrti, Tobi dobija ulogu kao glavni antagonista i počinje da se predstavlja kao Madara Učiha, sobzirom da Obito ima Šaringan u to nije bilo teško poverovati. Takođe Tobi više nije bio

detinjast i glup, već je počeo ozbiljno da se predstavlja a njegova viskoa inteligencija govori o tome kako je znao celu priču i život Rikuda Senina, kao i znanje o svetu šinobija. Nakon smrti njegovog piona Nagata, Obito odlučuje da uzme njegov Rinegan, kako bi još više zavarao svoje protivnike. Na putu ka tome sprečava ga Konan, koja biva ubijena od strane njega, ali Tobi ju je veoma pohvalio sobzirom da je uspela da mu otkine
Obito kakashi sharingan 500x300 gif by ng9-d72ivmk

Obito i Kakaši bude Mangekjo Šaringan zbog Rinine smrti.

desnu ruku. Nakon toga Obito odlazi do Nagatov Rinegan i uspeva da ga prebaci u svoje levo oko. Nakon toga Obito menja svoj stajling, uzima masku gde mu se vide dva oka u desnom oku je Šaringan, a u levom koje je izgubio je Rinegan. Obito kasnije smišlja nove planove, a mrtve džindžurikije koji su Akacki ubili koristi kao svoja šest staza bola, koje kontroliše svojim Rineganom. Obito kasnije sarađuje sa Kabutom, a na Obitov zahtev Kabuto oživljava sve mrtve šinobije koji su bili značajne nindže u svom životu da se bore protiv snage saveza, pre toga Obito je i zvanično proglasio Četvrti Šinobi Svetski Rat. A kasnije Kabuto oživljava legendarnog Madaru, Obito i Madara postaju partneri i uspevaju da probude Džubija i da ga kontrolišu. Obito i Madara stupaju u borbu sa šinobi savezom. U jednom od naleta napada Džubija, gine Nedži, i Naruto postaje besan. Džubi opet menja svoj oblik i sprema bombu repate zveri. On je ispaljuje na savez i Gjuki sa Kiler Bijem se poturaju da spasu savez, i kada su pred porazom, pojavljuje se Minato Namikaze, koji je u međuvremenu oživljen zajedno sa ostalim hokageima, i spasava savez. Pojavljuju se i ostali hokagei, a Obito odvlači Kakašija u Kamui dimenziju, da se bore. Borba je jako žestoka, i na kraju Obito probada Kakašija sečivom, ali i Kakaši Obita, koristeći Kunai, koji je prekriven čidorijem, tada Obito popušta, i Kakaši odnosi pobedu, međutim obojica su dosta ranjeni. Oni se vraćaju iz Kamui dimenzije, i tada Minato koristi priliku, i zaseca Obitoa, svojim Kunaimjem. Međutim Obito pečati Džubija u sebe i tako postaje Džindžuriki.

Maxresdefault-2

Obitova smrt

On stupa u borbu sa Minatom, Tobiramom, Narutom i Saskeom. Uništava Minatu jednu ruku i pokušava da ubije Naruta i Saskea. Međutim oni uspevaju da se spasui, i tada Naruto isisava Kuraminu čakru iz Minata i sa Susano oklopom (koji koristi Saske) napada Obita. Savez koristi tehniku da pričaju sa Obitom u njegovim mislima i tako ga ubeđuju da se vrati na staro, i vade Džubija iz njega (u međuvremenu se Minatu vraća Kuramina čakra). Crni Zetsu ulazi u Obita, i na prevaru oživljava Madaru. Kakaši želi da ubije Obita, ali ga Minato sprečava u toj nameri.

Ubrzo nakon toga i Madara postaje Džindžuriki, i Obito mu se suprotstavlja. Međutim Crni Zetsu izdaje i Madaru i priziva Kaguju. Naruto i Saske (sa novim moćima) stupaju u borbu sa Kagujom i ona ih napada ih Sveubijajućim kostima, ali se Kakaši i Obito isprečuju. Međutim Obito spasava i Kakašija, i nakon nekog vremena umire.

Sposobnosti

Fire-style-bomb-blast-dance

Obito koristi vatreni stil.

Jedina osoba koja je porazila za sada Tobija je Minato Namikaze, a Konan je uspela da mu raznese ruku i delove maske.Takodje Tobi pored teleportacije poseduje veoma veliku brzinu i mnoge sposobnosti i znanje, kao što su hiruške sposobnosti, pomoću kojih je pored par šinobija samome sebi uspeo da ugradi Rinegan, zatim izvanredno znanje o šinobi svetu. Rinengan je koristio da prizove Gedomazua. Ima veoma visok stepen inteligencije. Tobi može da koristi Izanagi, koristio ga je u borbi protiv Konan.

Doidžicu

Šaringan

Obitos-sharingan-animeipis

Obitov Šaringan

Obito kao član Učiha klana poseduje dojdžicu Šaringan. Prvi put ga je probudio u 12-oj godini sa dva tomoa. Ne koristi ga tako često sem kada priča sa drugima predstavljen kao Madara. Njegov Šaringan je izuzetno moćan s obzirom da je pomoću njega mogao da kontroliše šest repatih zveri. Pomoću svog Šaringana je moga da koristi veoma jak gendžicu po imenu Izanagi kojim je mogao da promeni stvarnost na nekoliko trenutaka.

Mangekjo Šaringan

  • Obito koristi Kamui za teleportaciju.
  • Obito koristi bliski Kamui u borbi sa Minatom.
Obito returns again by uchiha sharingan-d7p4ec4

Obitov Mangekjo Šaringan.

Obito takođe može da koristi Mangekjo Šaringan. Probudio ga je u isto vreme kada i Kakaši od iste traume od Rinine smrti. Njegov Mangekjo je kreirao poseban prostorno-vremenski džicu po imenu Kamui. Kamui mu daje mogućnost da putuje kroz vreme i teleportuje se na male ili velike udaljenosti i da čini sebe nedodirljivim (bliski kamui), ili da prebacuje ljude ili objekte u Kamui Dimenziju (daleki Kamui). Za korišćenje ovog dojdžicua, Obito nije morao da trpi bilo kakve posledice ili bol kao Saske ili Itači. Obito je ovladao moćima i bliskog i dalekog Kamuija ali nije mogao da probudi Susano jer nije imao oba oka s obzirom da je jedno dao Kakašiju. Kamui Obiu daje brzinu veliku skoro kao ona koju Leteći Munjeviti Gospodar daje Minatu.

Rinegan

Tobi-Obito-Uchiha-wallpaper-00607-by-freenarutowallpaper.com

Obito sa Rineganom

Gedo Statue appear

Obito priziv Gedomazoa

Obito je nakon Nagatove smrti odlučio da uzme njegov Rinegan što je i uspeo. Nakon što je dobio Rinegan Obito je pomoću njega uspeo da stvori svojih šest staza bola. Takođe mogao je da koristi moći svih šest staza bola ali je koristio samo moć spoljašnje staze da priziva Gedomazoa, kontroliše staze bola, ili oživljava mrtve.

Šest staza bola
Tobi and his Six Paths

Obitovih Šest Staza Bola

Pored Nagata i Obito će biti taj koji će imati svojih šest staza bola, a njih će dobiti nakon što dobije Rinegan. Njegovih šest staza bola čine mrtvi džindžurikiji koji su Akacki članovi ubili. Obito nije mnogo prikazan kako ih koristi, i ako on ima šest staza bola ipak najbolji korisnik Šest staza bola jeste Nagato.

Džindžuriki Sposobnosti

Obito Uchiha Jinchuriki-1-

Obito Džidžuriki Džubija

Obito ce postati Džindžuriki Dzubija u 4. Svetskom Sinobi Ratu. Ima će Čakru Mudraca Šest Puteva, Sejdž mod Mudraca Šest puteva, Čakra ruke, može da prizove poslednji Džubijev oblik Božije Drvo, ima će bombu repatih zveri, ima će Jin i Jan moći Mudraca Šest Puteva. Za razliku od Madare, (Kada on postane džindžuriki Džubija) Obito nema RineŠaringan. Takođe Obito nije ovladao punom moći Džubija, dok Madara i Hagoromo jesu. To dokazuje da nema RineŠaringan i neće imati rezerve čakre. Takođe Madara i Hagoromo su bolje ovladali korišćenjem Džubija, što dokazuju njihove sposobnosti. Obito može da leti.

Traženje istinite lopte

Nakon što postaje Džindžuriki Džubija, dobija mogućnost da koristi Traženje istinite lopte gde svaka od tih kuglica pluta iza njegovih leđa. Svaka od njih ima i Yin i Yang stil, i svih pet elemenata. Obito se može zamotati u njih i tako ih koristiti u odbrani. Kada ih koristi u napadu one mogu da eksplodiraju. Od njih može i da napravi legendarni Nunoboku mač. Kada ga je Naruto udario Rasenganom, on ih je iskoristio da ga izleče, i dok bi ga jedna kuglica lečila, bila bi crvene boje. Takođe Obito njima možed da upije nindžicu, koji mu ide u susret.

Zanimljivosti

  • Njegov alijas "Tobi" (飛ぶ, tobu) se može prevesti na dva načina, prvi je "Leteti", a drugi "Zmaj".
  • Obito se prvi put vidi u epizodi 72 u sećanjima Trećeg Hokagea.
  • Kada je Obito prvi put video Madaru, on je rekao "Misliš na mog pretka Madaru?" - Što bi moglo da asocira da su Madara i Obito u nekakvom krvnom srodstvu.
с  о  п
Akacki