FANDOM


Nindža Umetnost: Zamka Žabljih Usta
Ninja Art Toad Mouth Trap.png
Imena
Romedži:
Kuchiyose: Gamaguchi Shibari
Doslovno značenje:
Nindža Umetnost: Zamka Žabljih Usta
Pojavljivanje
Manga:
Poglavlje #147
Anime:
Naruto Epizoda #85
Igrica:
Naruto: Ultimativni Nindža 2
Pojavljuje se u:
Manga, Anime, Igrica
Informacije
Klasifikacija:
Nindžicu, Prostorno-vremenski nindžicu
Rank:
A-rank
Klasa:
Ofanzivna
Znaci rukama:
/

Nindža Umetnost: Zamka Žabljih Usta (口寄せ・蝦蟇口縛り, Kuchiyose: Gamaguchi Shibari)  je jedna od vrsti tehnike prizivanja čiji je jednini korisnik Džeraja.

Upotreba

Korisnik bi prizvao džinovsku kamenu žabu (妙木山・岩宿, Myōbokuzan: Iwayado) sa planine Mijoboku koja po Džerajinim rečima ima moć bljuvanja vatre. U ovom slučaju, priziva se samo jedan njen deo i to snažni želudac u koji protivnik biva uhvaćen. U slučaju da se tehnika izvrši u mestu kao što je pećina, žrtva neće ni znati da je zarobljena. Stomak žabe je vrlo fleksibilian, elastičan i uz pomoć svoje snažne kože može svariti skoro bilo šta. Podloga od mesa po kojoj se protivnik kreće je vrlo lepljiva i često će mu onemogućiti kretanje. Nakon nekog izvesnog vremena, zidovi želudca će se približavati dok potpuno ne svare protivnika.

Džeraja je mogao da kontroliše želudac terajući ga da se širi, kontrakuje ili produžuje u pravcu u kojem on to želi. Po nejgovim rečima, niko nikada nije uspeo da probije ovu tehniku osim Itačija Učihe koji je uz pomoć Amaterasua uspeo da progori stomak za koji je Džeraja tvrdio da je otporan na vatru. Ova ćinjenica je razumljiva s obzirom da Amaterasu nije obična, već jedan nivo viši od regularne vatre.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.