FANDOM


Nedži Hjuga
[[

Latestohlhihio

Latest.nnn

|250px]]
Nedži u Prvom i Drugom Delu

Ime na japanskom

(日向ネジ, Hyūga Neji)

Pol

Muški

Broj Godina

Deo I: 13-14 Deo II: 16-18

Visina

Deo I: 159.2 cm-160.1 cm Deo II: 172.1 cm

Težina

Deo I: 45.8 kg-46.8 kg Deo II: 54.2 kg

Krvna Grupa

O

Kekei Genkai

Bjakugan

Klasa

N/A

Pripadnost

Selo lišća

Nindža Rank

Deo I: Genin
Deo II: Džonin

Nedži Hjuga (jap. 日向ネジ,engl. Hyūga Neji) je džonin iz Sela Lišća On je brat od strica Hinate i Hanabi Hjuge i član nižeg ogranka porodice Hjuga.

Pozadina

Latestr67lir7ličr67ilz8ih55h

Nedži kao dete

Nedži je sin mladjeg brata blizanca Hijašija Hjuge. Kada je imao ćetiri godine, on i cela porodica su se okupili da proslave treći rodjendan Hinate, naslednice klana. Tog istog dana dve zaraćene strane Selo lišća iz zemlje Vatre i Selo oblaka iz zemlje munje izabrale su da potpišu primirje. Selo oblaka je poslalo Glavnog nindžu oblaka kao ambasadora.

Latestjrsjs

Nedžijev znak kletve

Nedži je tog dana žigosan znakom kletve, kojm glavna kuća kontroliše članove niže kuće. Tokom jednog Hinatinog treninga Nedžijev otac je pogledao mrko Hinatu ubistevnim pogledom i Hiaši je iskoristio moć znaka kletve. Nedži je tek tada shvatio u kakvom su položaju on i njegov otac.

Jedne noći osoba sa maskom na licu se ušunjala u glavnu kuću i otela Hinatu iz postelje. Čovek se spremao da se išunja sa svojom žrtvom iz kuće kada ga je Hijaši presreo i jednim udarcem ubio.Ta osoba bio je glavni nindža oblaka. Svima je bilo jasno da je primirje bio izgovor da se Selo oblaka domogne bjakugana. Selo oblaka i Zemlja munje su zahtevali mrtvo telo onoga ko je ubio njihovog visokorangiranog ambasadora. Zato su Hjuge došle na ideju da ubiju Hizašija pošto će znak kletve deaktivirati bjakugan, a on i Hiaši su identični blizanci. Ovaj niz dogadjaja je ubedio Nedžija da svako ima svoju sudbinu i stvorio mržnju prema glavnoj kući, koju će on ispoljiti tokom borbe sa Hinatom, u pokušaju da je ubije. Konačno Naruto tokom njihove borbe menja Nedžijev stav zauvek.

Sposobnosti

147764-78030-neji

Nedžijev Bjakugan

Od malih nogu, Nedži je bio smatran genijem, zbog svog talenta i sposobnosti da otkrije tajne Bjakugana i džicua uz Bjakugan, koje znaju samo članovi glavne kuće. Maturirao je na nindza akedemiji sa najboljim ocenama, i R

ok Li je tokom borbe sa Saskeom priznao da je on najači genin Sela lišća. Njegov otac je rekao da on ima potencijal da nadmaši sve članove klana. Za vreme pauze izmedju Naruta i Naruta Shipudena on je jedini

Hakke K sh (Neji-Guerra)

Nedži koristi vazdušni dlan

genin koji je uspeo da postane džonin, dok su svi ostali postali čunini.

Kao član Hjuga klana, Nedži ima Bjakugan. Bjakugan mu omogućava da vidi 360° oko sebe. U drugom delu on može da vidi najmanje 800 m u daljinu. Njegov Bjakugan je među najačima u klanu. Nedži je ovladao mnogim tehnikama glavne kuće.

Eight Trigrams Palms Revolving Heaven

Nedži koristi rotaciju

Knjiga podataka Nindžicu Taidžicu Gendžicu Inteligencija Snaga Brzina Čakra Znakovi rukama Ukupno
Prva 2.5 3.5 2 2.5 2.5 3 2 3 21
Druga 3.5 4.5 2 3 2.5 4 2.5 3 25
Treća 4 4.5 2 3 2.5 4.5 3.5 3 27

Pregled priče

Prvi deo

Imagestejktkdktd

Nedži protiv Naruta

Pojavljuje se za vreme čunin ispita, kada poželi da u šumi smrti uđe u borbu sa Dosuom, jer je ovaj prethodno pretukao Lija, ali ga je Saske preduhitrio. Za vreme preliminarnog dela čunin ispita, bori se sa Hinatom i veoma lako pobeđuje, ovde ga mnogi šinobi pohvaljuju nazivaju ći ga genijem.

2237269-neji vs kidomaru

Nedži protiv Kidomarua

U trećem delu čunin ispita se bori protiv Naruta i skoro ga pobedi, ali zahvaljujući Kjubinoj čakri, koju je Naruto naučio da kontroliše pomoću Džeraje, Nedži gubi.

Tokom potere za Saskeom, ostao je da se bori sa Kidomaruom jedan na jedan, kojeg je pobedio iz skoro smrtne rane.

Na kraju prvog dela, on se miri sa svojim stricem, koji odlučuje da ga trenira.

Drugi deo

Za vreme pauze između dva dela, Nedži je najviše napredovao od svih početnika i postao džonin. Na početku drugog dela, poslat je zajedno sa svojim timom kao podrška Kakašijevom timu u borbi protiv Akacki članova. On i njegov tim se bore protiv Kisamea, i Gai bio primoran da otvori šest kapija kako bi ga povedio, ali se na kraju ispostavlja da je to bio samo Kisameov klon sa 30% njegove snage. Nedži je za to vreme uspeo da nađe slabosti vodenog zatvora i izbavi sebe i svoje prijatlje. Kada sa svojim timom probije barijeru, primoran je da se bori sa sopstvenim klonom, koga na kraju pobeđuje.

Naruto-la-muerte-de-neji imagenGrande2

Nedžijeva smrt

Za vreme pejnove invazije nije bio prisutan u selu, ali je shvatio da se nešto shvatio da se nešto događa. Kada je stigao, već je bilo kasno, selo je bilo uništeno, a Naruto je rekao da će sam rešiti ovu borbu.

Tokom četvrtog šinobi svetskog rata smešten je u drugu diviziju i u sklopi nje se uglavnom bori sa Zetcu klonovima. Jednom prilikom Zetcu klon uspeva da kopira njegovu čakru i proba da napadne medicinski odred, ali neuspešno.

Kada se odredi pojave na bojištu gde se bore naruto i Tobi, Nedži žrtvuje svoj život, kako bi zaštitio Naruta, koji je jedina nada za dobijanje ovog rata.

Zanimljivosti

  • Tokom borbe sa Nedžijem Hinata nije koristila znak kletve koji Nedži poseduje što navodi da ili ne zna da ga koristi ili nije htela.
  • Nedži najviše želi da se bori sa Hiašijem Hjugom I Narutom.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.