FANDOM


Momošiki Ocucuki
Ōtsutsuki Momoshiki.png
(大筒木モモシキ, Ōtsutsuki Momoshiki)
Pojavljivanje
Manga:
Boruto: Poglavlje 2
Anime:
Naruto Šipuden Epizoda 462
Film:
Boruto: Naruto Film
Novela:
Boruto: Naruto Film
Pojavljuje se u:
Manga, Anime, Novela, FIlm
Informacije
Pol:
Muški
Vrsta:
Vanzemaljac
Status:
Mrtav
Visina:
Epilog: 176 cm
Partner:
Klan:
Kekei Genkai:
Rank
Momšiki (大筒木モモシキ, Ōtsutsuki Momoshiki) je bio član Ocucuki klana i glavni negativac Boruto: Naruto Filma

Pozadina

Momošiki i njegov partner Kinšiki Ocucuki potiču sa nepoznate planete koja ima sopstveno Božansko Drvo čija je snaga potrošena. Kao i Kaguja Ocucuki i oni su želeli da ujedine svu čakru i iskoriste je za stvaranje novog Čakra Voća koje bi im podarilo neograničenu snagu, večnu mladost i besmrtnost. U strahu od njihovog dolaska Kaguja je kreirala Vojsku Belih Zecua da bi oni porazili sve one koji bi hteli da ukradu njenu čakru.
180.png

Momošikijev pun izgled.

Izgled

MomoCS2.png

Momošijev izgled nakon apsorbovanja Kinšikija

Momošiki ima dugu sivkasto plavu kosu, bledu kožu, izrastline slične Kagujinim samo povijene u napred i crveni Rinegan u jednoj ruci. Posle apsorbovanja Kinšikija njegov izgled se drastično menja(tad podseća na Kidomarua) koža mu postaje crvena ispresecana ljubičastim prugama,na čelu dobija oko(standardni svetlo ljubičasti Rinegan) a crveni Rinegan na njegovoj ruci postaje svetlo ljubičast i dostiže Kinšikijevu visinu .

Ličnost

Momošiki je uglavnom bio smiren i proračunat. Mada je ponekad bio sklon prikazivanju sadističkih tendencija, kao tokom njegovog i Kinšikjevog napada na Selo Lišća kada mu se smejao tužnim civilima koje je napadao. Takođe je sebe smatrao najsuperiornijim bićem a ostale je smatrao "nižim bićima". Uopšte nije brinuo za ljude pa čak ni za svog najboljeg prijatelja Kinšikija, kada ga je apsorbovao nije ni malo mario za njega već je to uradio samo iz velike želje za moći. Sve je voleo da završava brzo i nije ga zanimao težak rad, borbe je voleo da završava apsorbovanjem najjače tehnike protivnika a zatim bi je ispalio na njega. Potcenjivao je sve protivnike i da bih još više ponizio protiv njih se ponekad borio tajdžicuem

Sposobnosti

Momošiki je bio veoma snažno biće koje je zajedno sa Kinšikijem predstavljalo pretnju, veću čak i od Kaguje stvaraoca čakre. U svojoj početnoj fazi mogao je bez previše muke da se bori protiv više Kagea istovremeno. Nakon što je apsorbovao Kinšikija mogao je da se nosi sa Narutom Uzumakijem i Saskeom Učihom koji su obojica imali Čakru Šest Puteva

Čakra i Fizička Snaga

Kao Ocucuki, Momošiki je obdaren ekstremno jakom i velikom čakrom. Mogao je da apsorbuje bilo koju tehniku kao i čakru. Momošiki je posedovao veoma veluku snagu i mogao je da jednim šutem odnese protivnika nekoliko kilometara daleko. Bio je veoma brz i okretan, pa je lako mogao da izbegava napade protivnika

Doidžicu

Rinegan

Momoshiki's Rinnegan.png

Momošikijev Rinegan

Momošiki je pokazao Rinegan u svojim dlanovima.Jako se malo zna o sposobnostima njegovog Rinegana. Nasuprot Hagoromovom i Saskeovom Rineganu, njegov Rinegan nije svetlo ljubičast, već crven, slično kao Kagujin Rine Šaringan. Momošikijev Rinegan može da apsorbuje ljude(u Boruto filmu je upio Kinšikija) I iskoristi njihovu čakru radi povećanja svojih moći.Takođe njegov Rinegan može da apsorbuje Nindžicu napade I da ih uzvrati ili dopuni svoju čakru.

Bjakugan

Momoshiki's Byakugan.png

Momošikijev Bjakugan

Momošiki ima Bjakugan u oba oka što znači da ima vid blizu 360 stepeni (osim jedne male tačke iznad vrata), x-zrake i sposobnost da vidi čakra sistem. Sa svojim Bjakuganom mogao je da vidi Kuraminu čakru zapečaćenu u Narutu

Prirodni Elementi

Momoshiki Manipulating Nature.png

Momošiki manipuliše svih 5 Elemenata

Momšiki je posedavao svih pet prirodnih elemenata koje je mogao da savršeno manipuliše.Mogao je da stvori ogromna elementalna čudovišta .Od Kekei Genkaija je posedovao Drveni Stil, Lava Stil i Ledeni Stil (Samo u noveli). Njegov Vatreni Stil je bio toliko jak da je mogao da sprži Saskeov Susano.

Nindžicu

Momošiki je mogao da apsorbuje tehnike i da ih koristi na većoj skali od samog korsinika, kao kod Bombe Repate Zveri, Rasengana (koji kad ga koristi preuzima crvenu umesto plave boje) i Šiveće Senke. Posedovao je znaje o Fuindžicuu, što se videlo tokom njegovih pokušaja da izvadi Kuramu iz Naruta. Nakon što je apsorbovao Kinšikija mogao je da stvara crvena svetleća oružja (prvobitno Kinšikijeva tehnika)


Epilog

Boruto: Naruto film

Prvo se pojavljuje kao posmatrač Saskeove i Kinšikieve borbe. Nakon toga sa bori sa Biem, pokušavajući da mu uzme Gjukija(Osmorepi), kad ga Bi napada bombom repate Zveri on je u stanju celu da je apsorbuje, a zatim uzvrati protivniku.Nakon što je pobedio Bia i iz njega izvadio repatu Zver upućuje se u Konohu u kojoj su u toku čunin ispiti.

Tu poražava Naruta i vodi ga na svoju planetu da bi mogao da izvadi Kuramu iz njega. NJegov plan sprečavaju Saske, Boruto i 4 Kagea koja stižu u poslednjem trenutku da bi spasili Naruta. Momošiki stupa u borbu sa Saskeom i Narutom a 4 Kagea sa KInšikijem koji ih poražava sa lakoćom. U želji da ih sve porazi Momošiki pretvara Kinšikija u pilulu koju guta, tada se njegovo telo menja i postaje dosta jači. Naruto i Saske nastavljaju borbu s njim i skoro ga poražavaju, dok ne iskroristi Senku Posedovanja da zarobi Kagee. Da bi ih spasao Boruto koristi Iščezavajući Rasengan, ta tehnika oslobođa Kagee ali ne poražava Momošikija, koji apsorbuje još čakra pilula. Da bi ga porazili NAruto i Boruto stvaraju ogroman Rasengan i uništavaju Momošikija.

Start a Discussion Discussions about Momošiki Ocucuki

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.