FANDOM


Manda
Izuna Uchiha-0
(マンダ, Manda)
Manda (マンダ)
Najjača Kolosalna Zmija (最強の蟒蛇, Saikyō no Uwahebi)
Pojavljivanje
Manga:
Poglavlje #169
Anime:
Naruto epizoda #95
Igrica:
Naruto: Ultimativni Nindža 2
Pojavljuje se u:
Anime, Manga, Igrica
Informacije
Pol:
Muški
Vrsta:
Zmija
Status:
Mrtav
Selo:
Rijučido Pećina
Rank
Porodica
Manda II (Genetski klon)

Manda(マンダ, Manda) je bio šef zmija. On je najveći od svih drugih zmija u Rijučido Pećini. Mogli su da ga prizovu: Oročimaru, Kabuto i Saske Učiha. Manda umire u Saskeovoj borbi protiv Deidare a potom Kabuto pravi Mandu II (njegovog klona) od Mandinih ćelija koji je još veći od Mande.

Pozadina

U nekom trenutku tokom Drugog šinobi svetskog rata, Manda je pozvan na bojno polje zajedno sa Gamabuntom i Kacuju od strane svojih prizivača.

Ličnost

Manda je bio vrlo snobičan i ponosan, verujući da je superiorniji od svih. Očigledno je samo služio Oročimaruu jer nije mogao uspešno da ga pobedi, pa je Kabuto bio zabrinut da će ih Manda ubiti ako sazna da Oročimaru ne može da koristi nijednu tehniku. Kada ga je Oročimaru prizvao, on se žalio na uslove u koje je prizvan i zatražio mu sto ljudskih žrtava kao nadoknadu za njegovu pomoć. Nakon što su izgubili ovu bitku, Manda je pretio Oročimaruu da bude spreman za kaznu tokom njihovog sledećeg susreta.

Izgled

Mandin Pun Izgled

Mandin Pun Izgled

Manda je bio najveća zmija u Rijučido Pećini, dok Kabuto nije stvorio Mandu II. Manda je mogao je sa lakoćom da ruši zgrade i drveće. Z bog svoje dužine, bio je čak i veći od Gamabunte i Kacuju. Pored toga, mogao je da otvori svoje čeljusti dovoljno da proguta celog Gamabuntu.

Manda je ljubičaste boje sa crnim prstenovima na njegovom telu. Imao je ogromne zube i zelene oči. Na glavi je imao četiri roga Predpostavlja se da je imao otrovan ugriz.

Sposobnosti

Manda Hvata Kacuju

Manda Hvata Kacuju

 Manda je bio jedan od najačih zmija ikad prikazanih u mangi, njegove sposobnosti su bile dosta velike da ni sam Oročimaru nije mogao da ga kontroliše. Bio je u stanju da se ravnopravno bori sa Kacujom i Gamabuntom i skoro ih ubije. Mogao je da se zavuče pod zemlju i tako zavara protivnike. Takođe je posedovao sposobnost menjanja kože slično kao tehnika zamene. U nekim Naruto igricama ima moć da pljuje otrov ili otrovnu maglu. Njegovo telo je bilo dovoljno čvrsto da izdrži Deidarin poslednji napad i ostane netaknuto ali je cena bila Mandin život.                       

.                                                                                                                                                               

Deo I

Potraga za Cunade

Kacuju Beži Od Mande

Kacuju Beži Od Mande


Manda je prvi put viđen u borbi protiv Tri Legendarna Sanina, zajedno sa Oročimaruom i Kabutom Manda se borio protiv Kacuje, Gamabunte, Džeraje i Cunade. Manda je izložio zahtev Oročimaruu da kada se borba završi očekuje stotinu ljudskih žrtava, međutim Manda nije znao da Oročimaru ne može da koristi svoje ruke.

Deo II

Potera za Itačijem

Manda Nakon Eksplozije

Manda Nakon Eksplozije

Mandini Zadnji Trenuci

Mandini Zadnji Trenuci

Ovog puta je viđen na svojoj samrti, Deidara je iskoristio svoj C0 kako bi ubio i sebe i Saskea, međutim Saske je prizvao Mandu kako bi ga iskoristio za štit, najverovatnije ga je Saske svojim Šaringanom kontrolisao. Malo posle toga Manda je umro zato što ga je eksplozija pogodila, kasnije je napravljen njegov klon Manda II.
Manda Umire

Manda Umire