FANDOM


Itachi's Totsuka Blade-0.png

Mač Tocuka (十拳剣, Totsuka no Tsurugi) takođe poznat i kao Dugi Sakegari Mač (酒刈太刀, Sakegari no Tachi) je moćno oružje, zajedno sa Ogledalom Jata korišćeno od strane Itačijevog oklopljenog Susana. Po Zecuovim rečima, ovaj mač je verzija Mača Kusanagi.

Izgled

Mač se čuva kao tečnost unutar tegle sakea koju drži Itačijev oklopljeni Susano. Za razliku od drugih mačeva koji su kovani i napravljeni od metala, Tocuka je neuobličeno sečivo žute boje nalik gorućoj vatri.

Istorija

U prošlosti, Oročimaru je započeo traženje Tocuka mača ali ga nikad nije našao iz rozloga što je on jedino u posedu Itačijevog Susana.

Deo II

Suđena Borba Dva Brata

Itachi sealing Orochimaru.png

Itači pečati Oročimaruovu zmiju

U borbi sa Saskeom, Itači je nako što je pogođen Kirinom bio jako povređen i primoran da iskoristi svoj najjači oblik Susana. Zatim nakon odsecanja sedam od osam glava Oročimaruove osmoglave zmije, otkiva svoj Tocuka mač i njime probija Oročimarua pečativši njiga i njegovu zmiju.

Četvrti Šinobi Svetski Rat: Sučeljavanje

Nagato-stopped-by-totsuka-blade.jpg

Itači pečati Nagata

Nakon što se pomoću Kotoamacukamija oslobodio Kabutove kontrole, Itači se pridružuje Narutu i Kiler Biju i okreće se protiv Nagata. Nakon otkrivanja svog Tocuka mača Itači njime probada Nagata i pečati ga u gendžicu svet unutar sake tikve njegovog Susana.

Sposobnosti

Kada mač probode žrtvu ona biva zapečaćena unutar tikve sakea u takozvani "gendžicu svet pijanih snova", za sva vremena po želji Itačija. Mogao je da izvuče nebeski znak kletve iz Saskeovog tela kao i Oročimarua i njegovu osmoglavu zmiju nakon što su oslobođeni. Brzina mača je izuzetno velika, čim se vidi da je njime Itači mogao da uhvati nespremnog Oročimarua i Nagata pod Kabutovom kontrolom. Kao vrsta Mača Kusanagi, Tocuka može proseći gotovo sve pa čak i sedam od osam glava Oročimaruove zmije.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.