FANDOM


Download-1464822287

Kušimaru

Kušimaru Kuruarare je bio član sedam mačevalaca magle i ANBU odreda.

Pozadina

Prema rečima Kakašija, Kušimaru je ubio mnoge šinobije uključujući i svog senseja. Tokom svog života pokazuje sklonost za ubijanje, uživao je u svom poslu kao i ostatak mačevalaca magle. 

Izgled

Kušimaru je bio poprilično visok i uskog struka. Imao je kosu boje slame, lice je skrivao maskom ANBU operativaca iz sela skrivenog u magli, Nosio crni komplet sa crnim opuštenim pojasom oko struka. Na rukama i nogama nosio je štitnike specifične za šinobije Kirigakurea. Kao i ostatak prve generacije mačevalaca imao je zavoj oko vrata. 

Download (1)-1464822288

Pun izgled

Sposobnosti

Kao jedan od članova Sedam mačevalaca magle, bio je jedan od najmoćnijih šinobija Sela magle. On se vešto snalazi pri aktiviranom džicuom Skrivene Magle, kao što se videlo u borbi protiv treće divizije kada je Zabuza Momoči aktivirao džicu Skrivene Magle.

Kušimaru koristi Naibari mač. Ovaj mač liči na veliku iglu. Pokazao je da je veoma spretan sa korišćenjem ovoga mača, ne samo da savršeno i brzo pogodi neprijatelja, nego ih i obesi pomoću dugačke žice koja je privezana za Naibari. U borbi protiv Kakašia i Gaja koristio je senbon i postavljao je zamke za svoje protivnike skrivajući žice u zemlju da se formira složena struktura koja bi odsecala protivnicima noge. On je sposoban da izvede tehnike koje će ubijati protivnika polako, bolno i efikasno.

Zanimljivosti

-Kušimaru bukvalno prevedeno znači ražanj, dok Kuriarare znači kesten.

-Iako se nisu podnosili Džinpači i Kušimru su bili najbrutalniji par, po čemu su dobili nadimak Bezdušni par.