FANDOM


Konan
Konan
Konan

Ime na japanskom

(小南, Konan)

Pol

Ženski

Broj Godina

Deo II: 35

Visina

Deo II: 169.4 cm

Težina

Deo II: 45.3 kg

Krvna Grupa

O

Klasa

S-Rank

Pripadnost

Selo Kiše, Akacki

Konan je bila kunoiči iz sela sakrivenog u kiši i jedini ženski član Akackija. Bila je partner Nagatu i jedina koja ga je zvala po njegovom pravom imenu, kasnije je postala lider sela kiše.

Pozadina

Konanini roditelju su ubijeni za vreme drugog rata, ubrzo posle ovog dogadjaja ona se udružila sa Jahikom, koji je takodje bio siroče, kako bi lakše preživeli. Nedugo zatim, kada je Konan otišla u šetnju naišla je na Nagata i njegovog psa Čibija, odvela ih je u svoje i Jahikovo skrovište i njih troje su postali veoma dobri prijatelji. Jednom su naišli na sanine koji su im dali hranu, Oročimaru je predložio da ih ubiju i da ih oslobode patnje rata, ali Džeraja se protivio i ostao sa njima da ih uči nindža tehnikama.

Nakon što ih je Džeraja naučio nindžicu, otišao je i rekao je Konan da će postati veoma lepa žena i da ga poseti kad napuni 18 g
640sss

Konan sa Jahikom i Nagatom

odina. Tri siročeta su osnovali Akacki, a kada je organizacija postala velika morali su da napuste svoju staru bazu. Nekoliko godina posle Džirajinog odlaska Akacki se borio sa Hanzom. Hanzo im predlaže primirje, ali je to bio izgovor da otme Konan i pripreti Akackiju i zahteva Jahikovu smrt. Hanzo je naredio Nagatu da ubije Jahika ili će on ubiti Konan. Nagato je istraumiran, ali Jahiko naleće namerno na nož govoreći da Konan i on moraju preživeti. Posle Jahikove smrti, Nagato je ubio Hanzoa i celu njegovu porodicu. Konan je u vreme Akackijeve borbe sa Hanzom počela da gaji osećanja prema Jahiku.

Ličnost

Konan je oduvek bila staložena, mirna i uvek je razmišljala svojom glavom pre nego što nešto uradi. Kao dete je zračila toplotom, bila je prilično vesela i prilično saosećajna. Međutim, traumatični događaji su je naveli da postane veoma ozbiljna osoba, koja nikada nije govorila tokom nekog Akacki sastanka. Ipak, ona uvek stavlja bezbednost svojih kolega iz tima na prvo mesto, pa tek onda njenu sopstvenu sigurnost. Konan je takođe pokazala neka osećanja prema Jahiku , stalno je brinula o njemu, a jednom prilikom mu se toliko približila da je mogla da ostvari i kontakt.
Konan-akatsuki-19108674-1280-720

Konan koristi papiriće(origami).

Izgleda da je Konan najsaosećajnija osoba u Akackiu , pa kad god bi se setila svoje prošlosti, postala bi tužna. Ona je takođe izrazila veliku lojalnost i ljubaznost prema Peinu, uvek pazeći na njega i ne sumnjajući u njegove sposobnosti. Ona deluje kao posrednik izveđu Peina i sela kiše , a seljani su joj dali nadimak "Božiji Anđeo", jer sa njenim papirnim krilima aktiviranim, ona i podseća na jednog.

Nakon Nagatovog žrtvovanja, Konan postaje žestoko nepopustljiva da zaštiti Naruta Uzumakija, osobi kojoj je Nagato poverio svoju misiju zavladavanja mira u svetu. Bila je jednako žestoka u odbrani Nagata i njegovog Rinegana od Tobija.

Sposobnosti

Konan je bila S-rank kunoiči i njene sposobnosti su bila na visokom nivou, pa je Nagato imao veliko poštovanje prema njenim mogućnostima. Ona je takođe imala neverovatan prirodni talenat za origami i posle treninga sa Džirajom, bila je u mogućnosti da stvori oružija od papira ispunjenih čakrom. Tobi ju je baš podcenio u njihovoj bici, što je rezultiralo gubitak desne ruke i polovine njegove maske. Ona je takođe bila i veoma inteligentna, pa je lako dešifrovala poruke, i pravila savršen plan kako da ubije Tobija. Čak je i Tobi izrazio iznenađenje da je bio primoran da se osloni na zabranjeni Izanagi da bi preživeo njen poslednji napad, što ga je koštalo njegovog desnog oka.

Zanimljivosti

  • Konan znači mali jug.
  • Iako je bila član Akackija, ona i Nagato nikada nisu bili nestale nindže iz svog sela.
  • Konan deli svoj datum rođenja i krvnu grupu sa Jahikom.
  • Konan je bila jedini ženski član Akackija.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.