FANDOM


300px-Yura in sand outfit.png

Jura (由良, Yūra) je bio džonin iz sela peska. On je bio veoma moćan šinobi i četiri godine je bio član savetništva Kazekagea.

Pozadina

Sasori od crvenog peska je, pre odlaska iz sela u Juru ubacio iglu za kontrolisanje svesti, istu kakvu je ubacio u Kabutoa Jakušija, a koju je iz Kabutoa Oročimaru izvukao.

Tokom Deidarine i Sasorijeve posete Selu peska, u nameri da otmu Garu, Jura je poubijao veliki broj stražara koji su čuvali prolaz u selo, kako bi omogućio Akacki paru da nesmetano udje u selo.

Tokom Itačijeve borbe sa Timom Kakaši, Tim otkriva da je Itači u stvari mrtvi Jura, promenjenog izgleda da liči na Itačija i da mu je Itači pozajmio mali deo svojih moći. Čijo je bila začudjena, jer je Jura radio dugo godina kao jedan od vodja sela ispod Kazekagea i baš se trudio.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.