FANDOM


A (Treći Raikage)
Raikage3
(三代目雷影, Sandaime Raikage)
Pojavljivanje
Manga:
Poglavlje #494
Anime:
Naruto Šipuden Epizoda #244
Igrica:
Naruto Šipuden: Ultimativna Nindža Oluja 3
Pojavljuje se u:
Anime, Manga, Igrica
Informacije
Datum rođenja:
Avgust 1
Pol:
Muški
Status:
Mrtav
Visina:
Deo II: 205 cm
Težina:
Deo II: 105,1 kg
Krvna grupa:
O
Okupacija:
Selo:
Partner:
Rank
Nindža Rank:
Deo II: Kage
Porodica
A (Četvrti Raikage) (Sin)

Blu Bi (Nećak)

Kiler Bi (Usvojeni Sin)

Ej (エー, Ē) je bio Treći Raikage (Third Raikage, 三代目雷影, Sandaime Raikage) Sela oblaka, otac Četvrtog Raikagea i stric prošlog Gjukijevog džindžurikija, Fukaija.

Pozadina

Treći Raikage je bio vrlo moćan šinobi za svog života. Bio je jedan od retkih, koji je mogao da savlada repatu zver sam, goloruk. Tokom borbe sa Osmorepim bik oktopusom, Raikage je slučajno naneo sebi ožiljak u obliku munje, koga se stideo celoga života, jer je on bio jedino svedočanstvo o slaboj tački njegove tehnike.

Tokom rata, Treći Raikage je, da bi omogućio svojim saborcima da pobegnu, stupio u borbu sa deset hiljada šinobija.Borba je trajala tri dana i tri noći bez prestanka, dok na kraju Raikageu nije ponestalo čakre.Tada je poginuo u toj borbi.

Sposobnosti

Ej je nesumnjivo mnogo moćan šinobi i priznat je kao najveći Raikage koje je Selo Oblaka ikada imalo. Njegova moć je bila u stanju da se samostalno odbrani od armije od deset hiljada nindži. Gjuki je za njega rekao da je vrlo težak, ali elastičan šinobi.

Fizička snaga

Raikage dodging Rasenshuriken

Ej izbegava rasenšuriken

Kao i njegov sin, Ej se borio Tajdžicuom i pokazao je da može u jednom potezu da obori nekoliko šinobija iz Šinobi Saveza. Posedovao je neverovatnu snagu. Takođe poseduje ogromu brzinu i jako brze reflekse, da je u stanju da izbegne Narutov Vetroviti Stil: Rasenšuriken. Naruto je istakao da je njegova brzina bila u rangu sa brzinom njegovog sina, koji je bio najbrži živi šinobi. Čak i još impresivnije, toliko je bio istrajan da je njegovo telo dobilo naziv "najjači štit" (最強の盾, saikyō no tate, strongest shield) jer može da izdrži skoro bilo koju vrstu tehnike. Oštećenja bi bila veoma mala. Ovo se jako dobro vidi kada je izdržao Narutov Rasenšuriken u svom Devetorepom modu sa malo ili nimalo oštećenja. Na kraju samo napadi koji su bili dovoljno jako da ga povrede bili su njegovi, što je rezultiralo ožiljak na grudima.

Čakra snaga

Third Raikage's Lightning Chakra Mode

Ej u munjevitom modu

Slično kao i njegov sin, bio je obdaren ogromnim rezervama čakre. Sa njima je mogao da koristi tehniku da zapečati Gjukija svaki put kada zver podivlja tokom vremena. Imao je i sjajnu izdržljivost, da se efikasno bori nonstop tri dana i tri noći, nešto što normalan šinobim može da uradi samo drogom pojačivača. On je takođe mogao da se bori sa Gjukijem toliko da su se obojica srušila od iscrpljenosti.

Nindžicu

Prirodna transformacija

Jigokuzuki Yohon-0

Ej koristi Suštinu pakla

Imao je neke veštine u Vatrenom i Zemljanom stilu, ali je najjači u svom Munjevitom stilu. On je takođe poznat po svojoj Crnoj Munji. Isto tako je bio vešt učitelj Munjevitog stila, kada je preneo svoje znanje na Daruija. Kao i njegov sin on je u stanju da koristi Munjeviti mod da poboljša svoj Tajdžicu i već mnogo dobre Fizičke sposobnosti. Slično Čidoriju može da fokusira svoju Munjevitu čakru u prstima i da stvori jak prodoran efekat putem tehnike nazvane Suština pakla. On može da bude još snažniji smanjenjem broja prstiju za njegovo korišćenje.