FANDOM


Itachi's soul.png

Itačijeva duša odlazi u Čistu zemlju

Čista zemlja (浄土, JōdoViz: Afterworld) je mesto na kome duše umrlih obično borave posle smrti. Osobe koje su poginule kao uzrok Pečata Kosača Smrti su osuđene da nikada ne uđu u čistu zemlju i nikada ne počivaju u miru sve dok pečat ne bude oslobođen. Sem toga, samo one duše koje borave u Čistoj zemlji mogu biti prizvani uz pomoć džicua reanimacije ali neće imati nikakva sećanja na svoj boravak u Čistoj zemlji.

Čistilšte

Pre nego što duša uđe dublje u Čistu zemlju mora proći kroz njenu sredinu odnosno čistilište. Na tom mestu sreće sebi nekada bliske osobe kao što su prijatelji ili rođaci. Na tom mestu ostaju oni koji ne žele da idu dalje ili imaju nameru da čekaju nekoga. S obzirom da čakra predstavlja vezu između stvarnog sveta i Čiste zemlje, Nagato je bio sposoban da iz nje vrati pobijene duše u njihova tela u

Sakumo and Kakashi speak.png

Kakaši i njegov otac Sakumo se sreću na čistilištu

stvarnom svetu.

Zanimljivosti

  • Hagoromo je u Četvrtom Svetskom Šinobi Ratu uspeo da misaonim putem prizove duše prošlih kagea kako bi oni zajedno prizvali duše Kakašija, Tima 7, Madaru i Repate zveri iz Kagujine dimenzije.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.