FANDOM


Latest-1421223753

Vođe Šinobi alijanse

Akatsuki forces anime

Vođe Akacuki snaga

Četvrti šinobi svetski rat je četvrti veliki šinobi rat koji je obuhvatio više nacija. Za razliku od predhodna tri velika rata ovaj rat se vodi između savezničkih šinobi snaga i Akackija. Ovaj rat je proglasio Tobi, kada su mu vođe pet šinobi nacija i general samuraja odblile da mu predaju osmorepog i devetorepog džindžurikija kako bi upotpunio svoj Mesečev plan. Prisutni kagei i general su formirali savezničke snage i o tome obavestile Kakašija (pošto je Danzo izgubio poverenje). Kasnije su se snagama pridružili i feudalni gospodari pet šinobi nacija, dok se Kabuto pridružio snagama Akackija.Rat je trajao od 8. do 10. oktobra.Završio se pobedom savezničkih šinobi snaga.

Suprotstavljene strane

Šinobi Alijansa

Savez šinobi snaga zajedno sa samurajima iz zemlje gvožđa je imao 10(9) odreda i svaki je imao svog komandanta. Glavni vođa svih snaga i odreda je bio Ej, četvrti raikage, a njegov zamenik je bio Gara. Prva divizija je divizija srednjeg dometa i njen vođa je Darui. Druga divizija ima kratak domet i njen vođa je Kicuči. Vođa treće divizije je Kakaši Hatake i to je divizija kratkog i srednjeg dometa. Četvrta divizija ima dugačak domet i vodi je Gara dok je njegov zamenik Šikamaru Nara. Vođa pete divizije je Mifune i ona je specijalni odred. Postoji i logički imedicinski odred čijji je vođa Šizune. Ao je bio vođa senzor divizije a Inoči Jamanaka vođa inteligentne divizije. Iznenadni odred je imao Kankura za vođu dok je Mei Terumi bila vođa odreda za zaštitu feudalnih lordova.Ukupno je bilo 80.000 šinobija i samuraja

Ime Pozicija
Ej Glavni vođa šinobi alijanse
Gara Komandant četvrte divizije
Darui Komandant prve divizije
Kicuči Komandant druge diviije
Kakaši Hatake Komandant treće divizije
Šikamaru Nara Pod-komandant četvrte divizije
Mifune Komandant pete divizije
Šizune Komandant logičkog i medicinskog odreda
Kankuro Komandant iznenadnog odreda
Ao Komandant senzor odreda
Inoči Jamanaka Komandant inteligentne divizije
Mei Terumi Komandant odreda za zaštitu feudalnih lordova
Šikaku Nara Glavni Strateg

Akacki snage

Akacki snage su imale mnogo jednostavniju podelu komande. Imale su samo dva komandanta: Kabuto Jakuši koji je bio vođa svojih oživljenih šinobija i Obito Učiha kao komandant vojske klonova belog Zecua (kojih je bilo 100.000), međutim Akacki snaga se potom svela samo na Obita i Madaru, Kabuto je upao u Itačijev Izanami, a vojsku klonova Belog Zecua uništili su većina šinobija snage saveza, a glavnog Belog Zecua ubio je Saske, dok je Tehnika Reanimacije poništena od strane Itačija. A na kraju će ostati samo Madara, pošto će ga Obito izdati.

Pripreme za rat

Rat je objavio Obito Učiha na Sastanku Pet Kagea, da bio dobio preostale repate zveri plan Beskonačnog Cukujomija.Pet Kagea su se posle ponovo sastali i stvorili Savez Šinobi Snaga.Pre rata Obe strane su skupljali informacije o svojim neprijateljima.Kisame je skupljao informacije o vojnoj snazi Sela Oblaka kroz svoj mač Samehada (koji je tada bio u posedu Kiler Bija).Ankoin tim je pratio Kabutoa što ih je dovelo Akackijevog skrovišta Planinskog groblja.Da bi sakrili preostale džindžurikije (Naruta i Bija) na Ostrvu kornjača.Naruto nije znao za rat mislio da je tu da bi naučio da kontroliše Kjubia.Kada je Akacki otkrio mesto gde se nalaze Naruto i Bi poslao je Kabuta i Deidaru da ih zarobe.Misija nije uspela,jer je su Onoki,Akacuči i Kurocuči zaustavili Deidaru a Aoba i Jamato (kasnije im se pridružila Kurocuči) Kabuta.ali Kabuto je uspeo da zarobi Jamata kog je iskoristio da pojača Genetsko drvo Haširame Sendžua i Bele Zecue.Pre toga Kisame je takođe probao da ih zarobi ali bezuspešno jer ga je porazio Moćni Gaj Kisame je zatim poslednijm snagama poslao jedno ajkulu sa informacijama o nalazištu Naruta i Bija a zatim izvršava samubistvo.

Rat

Prvi dan

Borba na planinskom groblju

Lokacija: Planinsko groblje

Sukobljeni

Akacki: Kabuto Jakuši, Grupa za iznenadne napade i diverzije

Ujedinjena Šinobi Alijansa:Grupa za infiltriranje i izviđanje

Trajanje

Manga: Pogalvlje 516-517

Anime: Naruto Šipuden 261-262

Ishod: Svi članovi grupe za infiltriranje i izviđanje su zarobljeni.Muta obaveštava glavni štab.Akackijeva taktička pobeda,Taktička pobeda Šinobi Alijanse

Kada je Akacki napravio svoj prvi potez,Anko je naredila svom timu da obaveste glavni štab, a ona je krenula da istraži.Kabuto ju je presreo i zarobio.Akackijeva grupa hvata ostale članove grupe za infiltriranje i izviđanje.

Borba divizija za iznenadne napade

Lokacija: Zemlja Tople Vode

Sukobljeni

Akacki: Grupa za iznenadne napade i diverzije

Ujedinjena Šinobi Alijansa:Divizija za iznenadne napade

Trajanje

Manga:poglavlje 517-519

Anime:Naruto Šipuden 262-263

Ishod: Muta Aburame je ubijen.Deidara je uhvaćen od strane Kankurovog tima.Sasori i Šin su zapečaćeni.Čukiči beži.Pobeda Šinobi Alijanse

Šinobi Alijansa šalje diviziju za iznenadne napade da presretne grupu za iznenadne napade i diverzije.Kada su se susreli počela je borba u kojoj je Deidara zarobljen, Sasori i Šin zapečaćeni.Takođe su spašeni neki članovi grupe za infiltriranje i izviđanje.

Zaseda za Šinobi Alijansu

Lokacija: Zemlja Tople Vode

Sukobljeni

Akacki:Haku, Pakura, Gari, prethodnih Sedam Mačevaoca Magle, klonovi Belog Zecua,Čen (anime,kasnije)

Šinobi Alijansa:Deo divizije za iznenadne napade,Treća divizija, Narutov klon (kasnije)

Trajanje

Manga: poglavlje 520-573

Anime: Naruto Šipuden 265-330

Ishod: Tadžiki i mnoge druge nindže su ubijene ili ranjene.Sve oživljene nindže su zapečaćene.Pobeda Šinobi Alijanse

Nakon uspešne misije deo divizije za iznenadne napade je poslata da zaustavi još nindži Akackija.Njihovi protivnici su bili Zabuza Momoči,Haku,Pakura i Gari.Da bi im pomogli Glavni štab je pozvao Treću diviziju u pomoć.kada su oni stigli pojavili su se novi neprijatelji Sedam mačevaoca magle (i kasnije Čen),Zabuza i Haku su bili odmah zapečaćeni,sledećag dana im je pomogao i Narutov klon i ubrzo su svi bili zapečaćeni

Borba u Zemlji Mraza

Lokacija: Granica izmedju Zemlje Mraza i Zemlje Munje

Sukobljeni

Akacki: Oko 20.000 klonovo Belog Zecua

Šinobi Alijansa: Druga divizija, deo Pete divizije (kasnije), Narutov klon (kasnije)

Trajanje

Manga: Poglavlje 521-573

Anime: Naruto Šipuden 264-330

Ishod:Taktičko povlačnje Šinobi Alijanse da bi pomogli Prvoj diviziji.Eventualna pobeda Šinobi Alijanse

Na početku rata Druga divizija je postavljena na granicu izmedju Zemlje Mraza i Zemlje Munje gde su se borili protiv oko 20.000 Belih Zecua.Kada su saznali za položaj Prve divizije, jedan deo je otišao njima u pomoć.Sledećag dana dolaskom Narutovog klona svi ostali protivnici su bili poraženi.

Prva borba na obali Zemlje Munje

Lokacija:Severo-zapadna obala Zemlje Munje

Sukobljeni

Akacki:Oko 1.000 Belih Zecu Klonova, Asuma Sarutobi, Hizaši Hjuga, Dan Kato, Kakuzu, Kinkaku, Ginkaku

Šinobi Alijansa:Prva divizija, delovi Druge divizije Četvrte divizije i Pete divizije

Trajanje

Manga:Poglavlje 525-536

Anime: Naruto Šipuden 268-276

Ishod: Acui, Samui i Ginkaku su zapečaćeni u Benišago, a Kinkaku u Kohaku Johei.Asuma Sarutobi je zapečaćen.Dan Kato je zarobljen u Barijeri Četiri Ljubičasta Plamena.Kakuzu i Hizaši su uhvaćeni od strane Čodžija.Pobeda Šinobi Alijanse

Na početku rata Prva divizija postavljena na obalu Zemlje Munje gde ih napadaju oživljeni šinobiji i Klonovi Belog Zecua.Dve strane se sukobljavaju i Komandant Darui se suočava sa Zlatnom i Srebronom braćom i oružjem Mudraca Šest Puteva. Darui uspeva da zapečati Ginkakua u njegovo sopstveno oružje Benišago.To ljuti Kinkakua koji budi moć Kurame i ulazi u verziju 2.nakon dolaska Druge, Četvrte i Pete divizije, Kinkaku biva poražen tako što Glavni štab pošalje Kohaku Johei u koji Kinkaku biva zapečaćen. Za to vreme Asumu su zapečatili njegovi učenici.Dan je zarobljen u Barijeri Četiri Ljubičasta Plamena.Hizaši i Kakuzu uhvaćeni od strane Čodžija.Ostali Beli Zecui su verovatno ubijeni što je pobeda Šinobi Alijanse.

Borba u Zemlji Tople Vode

Lokacija: Zemlja Tople Vode

Sukobljeni

Akacki: Hanzo, Čijo, Čukiči, Kimimaro, Ibuse

Šinobi Alijansa: Deo divizije za iznenadne napade, Mifune, samurai i nindže Pete divizije, Narutov klon (kasnije)

Trajanje

Manga:Poglavlje 530-591

Anime: Naruto Šipuden 272-340

Ishod: Ibuse povređen.Nekoliko samuraija ubijeno.Svi oživljeni šinobiji zapečaćeni.deo divizije za iznenadne napade paralizovana, ali je kasnije dobila protivotrove.Pobeda Šinobi Alijanse.

Dok je deo divizije za iznenadne napade prenosila zarobljenog Deidaru, sve dok ih odjednom nije presrela nova grupa za iznenadne napade i diverzije.Deo divizije za iznenadne napade pokušava da pobegne ali ih paralizuju Hanzo i njegovo prizivanje gušter Ibuse.U poslednjem trentka ih spašavaju Mifune i samuraji.Mifune poražava Hanzoa koji kasnije biva zapečaćen.Kimimaro i Čijo bivaju zapečaćeni tek sledećeg dana.

Druga borba na obali Zemlje Munje

Lokacija:Severo-zapadna obala Zemlje Munje

Sukobljeni

Akacki:Tobi, Gedo Mazo

Šinobi Alijansa: Prva divizija, delovi Druge divizije Četvrte divizije i Pete divizije

Trajanje

Manga:Poglavlje 536-537

Anime: Naruto Šipuden 276

Ishod:Dan Kato je privremeno oslobođen.Kakuzu je zapečaćen.Stotine Šinobija umire u napadu Gedo Mazoa.Obito uzima Benišago i Kohaku Johei zbog Zlatne i Srebrne braće.Akackijeva pobeda

Samog trenutka kada je Prva divizija porazila poslednjeg protivnika,Obito priziva Gedo Mazoa.Šinobi Alijansa ne uspeva da ih porazi i Obito uzima Benišago i Kohaku Johei.Tog trenutka se Obito i Gedo Mazo povlače jer im je misija uspela.

Borba za zaštitu Damijoa

Lokacija:Nepoznati

Sukobljeni

Akacki: Crni Zecu

Šinobi Alijansa:Odred za zaštitu Damijoa, Narutov klon (kasnije)

Trajanje

Manga:Poglavlje 536-562

Anime: Naruto Šipuden 276-322

Ishod:Gornja polovina Crnog Zecua je onesposobljena,donja polovina beži.Pobeda Šinobi Alijanse.

Akacki naređuje Crnom Zecuu da uhvati Damijoe Pet velikih Šinobi država.On je uhvaćen i zaustavljen od strane Odreda za zaštitu Damijoa.Pre nego što je počep borbu osetio je Naruta na borbenom poljuo tome je odmah obavestio Obita o tome.Sledećeg dana Narutov klon dolazi i pomaže im u borbi.

Prva noć

Zanimljivosti

  • Ovo je najduzi rat koji je ikada trajao.
  • Zapravo ovaj rat je završen kada se Akacki vojska u potpunosti uništi i ostane samo Madara.